Leerzaam speelgoed voor de ontwikkeling van je kind.

educatief speelgoed

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het spelenderwijs, ontdekken en leren. Met behulp van educatief speelgoed leren ze hun motoriek, fantasie en inzicht te gebruiken. Onderzoekend en nieuwsgierigheid, dat is goed voor hun intellectueel vermogen en de creativiteit. Vele voordelen in één, want je ondeugende peuter of kleuter blijft zo voortdurend spelen en tegelijkertijd ook nieuwe dingen leren.

Per leeftijd, wordt het speelgoed aangepast op het niveau en andere aspecten. Want het proces moet rustig opgebouwd worden, zodat het leuk en interessant blijft voor je kindje of baby.

Voor baby’s (0-2 jaar)

Door te spelen en ontdekken, leren baby’s ontzettend veel in hun eerste levensjaren. Vanaf drie maanden krijgt je baby interesse in speelgoed, zoals een muziekdoosje of een stoffen bal. Speelgoed met geluid is verstandig bij een leeftijd vanaf ongeveer vijf maanden. Het ontwikkelen van de oog-hand coördinatie kan beginnen. Ontdekken en onderzoeken.

Voor peuters (2-4 jaar)

Voordat je leergierige peuter naar de basisschool mag, kunnen ze thuis of bij opa en oma al veel leuke dingen leren. Nu ze leren om te dansen, rennen en springen is de grove motoriek verder ontwikkelt en kunnen peuters al vormen leggen, puzzeltjes maken of een taal leren. Het word allemaal steeds makkelijker.

Voor kleuters (4-6 jaar)

Het wereldje word steeds groter voor een kleuter, ze ontdekken de wereld om zich heen en gaan opzoek naar creatieve oplossingen. Een rijke fantasie, waarbij spelen het belangrijkste is voor de ontwikkeling van je kind. Van dieren inkleuren, woorden maken tot de eerste rekensommen. In combinatie met de basisschool, ondersteunt dit het leerproces beter.

Voor kinderen (6-9 jaar)

Je kind verandert van een grote kleuter naar een schoolkind, tijd om iets serieuzer te worden. De taal en lichamelijke ontwikkeling is zo goed als voltooid. Rond deze leeftijd worden de sociale-emotionele en cognitieve aspecten ontwikkelt. De nieuwsgierigheid is in vele maten nog aanwezig, waardoor spannende raadsels, het knutselen van je sieraden of een boek lezen steeds leuker word. Lekker afspreken met vriendjes en vrienden, door buiten te spelen.

Voor grotere kinderen (9-12+ )

De laatste jaren van de basisschool komen eraan, een tijd waarbij je wordt klaargestoomd voor het voortgezet onderwijs. Jongens en meisjes krijgen meer interesses waardoor er ook meer verschillen en voorkeuren worden vertoond. Hoe leuk is het om een eigen dagboek bij te houden. Of te ontdekken hoe je het menselijk lichaam nu werkt, een leerzaam boek. Voor de stoere jongens zijn er experimenten spelen en voor de meiden een supercool meisjesboek.

Zoals je ziet, is er voor elke leeftijd een categorie beschikbaar aan educatieve speelgoed. Voor een leuk verjaardagscadeau kan je gerust eens snuffelen in de webshop van educatief-speelgoed.com

No Comments

Leave a Comment