Nieuwe telefoon of telefoon laten repareren?

Wanneer je telefoon stuk is, dan is het natuurlijk altijd de vraag of het beter is om een nieuwe telefoon te kopen of om je huidige telefoon te laten repareren. Vaak zetten mensen de dagwaarde van hun telefoon af tegen de kosten van reparatie. Toch ligt het niet zo eenvoudig: op deze manier kan je jezelf op kosten jagen met een duurdere, nieuwe telefoon. Daarnaast zijn er nog meer zaken waar je rekening mee moet houden bij het maken van deze keuze.

Kosten

Uiteraard blijven kosten wel altijd een van de belangrijkste factoren bij het bepalen of een nieuwe telefoon, al dan niet, voordeliger is dan reparatie. Heeft een nieuwe telefoon echt meer en betere features dan je defecte telefoon, dan kan je de kosten van reparatie inderdaad vergelijken met de dagwaarde van je huidige telefoon. Als je de features van de nieuwe telefoon niet (volledig) benut, dan kan je de kosten van een reparatie het beste vergelijken met de aanschafprijs van een nieuwe telefoon.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van de reparatie is ontzettend belangrijk. Kan je telefoon wel goed gerepareerd worden, zonder dat je merkt dat hij ooit kapot was? Soms blijven er namelijk vervelende sporen van een defect achter. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat je telefoon goed blijft werken na de reparatie. Sommige reparatiewinkels repareren je telefoon zo goedkoop mogelijk. Dit wil je vermijden. Ga voor een specialist die altijd louter originele onderdelen gebruikt. Fixsupport in Den Haag gebruikt bijvoorbeeld enkel originele onderdelen en zorgt dat je telefoon compleet veilig gerepareerd wordt.

Data

Een derde factor om rekening mee te houden is dataverlies. Staan er veel belangrijke data op je oude telefoon welke je toevallig niet hebt opgeslagen in de cloud? Dan wordt een reparatie al gauw een stuk aantrekkelijker dan het kopen van een nieuwe telefoon.

No Comments

Leave a Comment