Tips voor het kopen van een massagetafel

Het belangrijkste instrument van een massagetherapeut is zijn of haar massagetafel. De juiste tafel zal het comfort en effect van uw massages versterken, zodat u kunt oefenen op uw hoogste potentieel en uw cliënten de volledige gezondheidsvoordelen van hun sessies kunnen oogsten. Uw tafel is de basis van uw praktijk en een van de belangrijkste investeringen die u zult doen.  Maar met zoveel verschillende massagetafels die te koop zijn, hoe weet u dan welke u moet kiezen?

 

Hier zijn enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een massagetafel:

Wat is het budget?

Een beetje onderzoek naar de kosten van massagetafels zal u helpen bij het opstellen van een realistisch budget.  Hoewel er een aantal plaatsen zijn voor massagetherapeuten om de boel af te snijden en geld te besparen, zou uw tafel er waarschijnlijk niet bij moeten horen.  Beschouw een professionele kwaliteitstafel met een superieure ergonomische vorm, vulling en niveau van comfort als een lange termijn investering die zijn vruchten zal afwerpen in gelukkige klanten en meer business in de toekomst.

Welk materiaal is goed en geschikt?

Massagetafels hebben hun hele leven lang veel nut. De constante druk van het lichaam van de klant op en af de tafel kan leiden tot schade aan een goedkoop model, maar gelukkig is dit geen probleem met professionele tafels.  Alles, van het frame en het vinyl tot de schroeven en mechanische onderdelen, is gemaakt met de beste materialen en het hoogste niveau van vakmanschap.

 

Wanneer u een nieuwe massagetafel koopt, let dan goed op de schuimconstructie. Hoewel er verschillende factoren zijn die bijdragen aan het algehele comfort van een tafel, is schuim aantoonbaar het meest invloedrijk. Stijf, dun of laagwaardig schuim zorgt voor minder comfort tijdens de massage. Vergeet echter niet dat extra schuim op een massagetafel zich vertaalt in een zwaarder gewicht. Er is een verschil tussen massagetafels die gemaakt zijn van kwaliteitsschuimmateriaal en modellen die gebouwd zijn met een te grote hoeveelheid schuim.

 

Wilt u meer informatie over massages, massagetafels, massage apparaten en nog veel meer gezondheid en wellness gerelateerde zaken? Dan rijden wij u van harte aan om dit blog in de gaten te houden. Hier wordt veel informatie gedeeld!

 

Ook het type vinyl is een factor die niet over het hoofd mag worden gezien bij de keuze van een massagetafel. Hoewel het niet zo belangrijk is als schuim, speelt vinyl nog steeds een rol in het algehele comfort van de tafel. Goedkopere vinylmaterialen zullen meer ruw en leerachtig aanvoelen dan het zachte, delicate gevoel van hoogwaardig vinyl. Er zijn twee primaire soorten vinyl die gebruikt worden in de constructie van massagetafels: polyvinylchloride (PVC) en polyurethaan (PU). Sommige masseurs geven de voorkeur aan PVC, terwijl anderen de voorkeur geven aan PU. Wanneer ze goed zijn geconstrueerd, bieden beide soorten vinyl een professionele look en feel, dus leg niet te veel nadruk op de keuze tussen PVC of PU.

 

No Comments

Leave a Comment