Tips voor het schoonmaken van je buitenzonwering

Tips voor het schoonmaken van je buitenzonwering

De winter laten we nu echt achter ons en zonnigere dagen liggen in het verschiet. In de zomer zitten we graag buiten, echter is het soms ook fijn om in de schaduw te kunnen zitten. Hiervoor gebruiken we verschillende soorten buitenzonwering. Vaak wordt dit jaar na jaar gebruikt, zonder dat het een keer wordt schoongemaakt. Met als gevolg vieze vlekken, schimmel en aanslag als gevolg. Daarom gaan we jou in deze blog uitleggen hoe je gemakkelijk je zonwering schoon kunt maken, zonder de kwaliteit aan te tasten.

 

Handige weetjes voor het schoonmaken van je buitenzonwering

Maak bij het schoonmaken van je buitenzonwering het hele doek schoon en niet alleen de vieze stukken. Hierdoor voorkom je kleurverschil. Weet je niet zeker of een middeltje goed werkt? Probeer het dan eerst uit op een onopvallend gedeelte van je zonwering. Het beste is om je zonwering schoon te maken wanneer de zon niet zo fel is, zoals in de ochtend of aan het einde van de dag. Zonwering is vaak geïmpregneerd zodat het water en vuil af kan stoten. Wanneer je agressieve schoonmaakmiddelen gaat gebruiken tast je deze beschermlaag aan. Daarom kan je beter natuurlijke middelen gebruiken. Check alvorens je aan je grote schoonmaakbeurt begint even het weerbericht, anders heb je de kans dat je je doek niet helemaal droog kan oprollen.

 

 

Hoe vaak moet je je zonwering schoonmaken?

Het beste is om je zonnescherm samen met je knikarmscherm en het uitvalscherm minstens 1 keer per jaar schoon te borstelen. Zo houd je het goed bij. Om de zoveel jaar moet je je zonwering wel een grote beurt geven. Vergeet dan niet om je doek opnieuw te impregneren. Zo weet je zeker dat je zonwering goed is beschermd tegen water en vuil.

 

 

Met bovenstaande tips ben jij klaar om je zonwering weer als nieuw te krijgen! Bron: zonwering utrecht

No Comments

Leave a Comment