Vijf tips voor een optimale werkomgeving

werk omgeving

Goede koffie, fijne kantoormeubelen en gezellige collega’s. Allemaal ingrediënten waarmee jij jouw kantoor kan omtoveren tot een optimale werkomgeving. Zit jij nog steeds in een donkere ruimte, met saaie collega’s aan je veel te slappe bakje zwart? Dan wordt het tijd om jouw werkomgeving aan te pakken. In dit artikel geven we jou vijf tips voor een prettige werkplek. Zo ga jij straks iedere dag met veel plezier naar kantoor!

Het zwarte goud: een goede kop koffie

Het is nog vroeg. Met een slaperig hoofd loop je je kantoor binnen. De eerste mailtjes komen al binnen, maar jij moet eerst nog even wakker worden. Dat doe je natuurlijk met niets minder dan een goede kop koffie. Je zult niet vrolijk worden van een slappe bak uit zo’n jaren zestig automaat. De eerste tip voor een optimale werkomgeving is dan ook: drink vriesdroogkoffie. Vriesdroogkoffie is een snelle en lekkere soort koffie, waarmee jij op een goede manier je dag kan beginnen. Wat ook een leuk is, is om met zijn allen je eigen koffie mok te bedrukken.

Zorg voor voldoende licht

Een donkere werkplek is niet alleen saai, maar zelfs ook ongezond. Wanneer je werkplek donker is en je beeldscherm erg fel, zul je veel met je ogen moeten knijpen. Geen prettige werkhouding dus! Daarnaast is genoeg dachtlicht belangrijk om gedurende de dag energiek te blijven en is het goed voor je concentratievermogen. 

Een goede houding begint met goede meubelen

Bij sommige banen zit je de hele dag op een stoel achter een bureau. Dan is het natuurlijk mega belangrijk dat je een goede houding hebt. Anders kun je snel last krijgen van je rug, nek of schouders. Maar voor een goede houding, is het ook belangrijk om goede kantoormeubelen te hebben. Geen budget om nieuwe stoelen en bureaus aan te schaffen? Je kunt ook op zoek naar gebruikte kantoormeubelen. Zo bespaar je kosten én je rug!

Gezelligheid en stilte

Lekker kletsen met je collega’s op de werkvloer kan erg leuk zijn, maar het kan bij anderen wellicht voor overlast en irritatie zorgen. Daarom is het belangrijk om verschillende soorten werkplekken te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een stilteruimte, waar je echt even geconcentreerd kan werken. Of zet wat banken neer bij het koffiezetapparaat, zodat je daar met collega’s het weekend kunt bespreken in plaats van op de werkvloer.

Zorg voor een opgeruimde werkplek

Genieën als Steve Jobs en Albert Einstein hadden vaak geen opgeruimd bureau. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen met een rommelig bureau vaak creatiever en doortastender zijn. Echter is het op je werk aan te raden om je werkplek wel netjes te houden, vooral wanneer je een deadline hebt. Een schone werkplek bevordert namelijk de productiviteit. En wanneer je op een kantoor werkt met flexplekken, wil je niet een ander opzadelen met al jouw troep!

Een lekkere kop koffie, voldoende licht, goede meubelen, afgestemd geluid en een opgeruimd bureau; allemaal ingrediënten om jouw kantoor om te toveren tot de ultieme werkplek. Ga jij binnenkort met je collega’s jouw kantoor helemaal omgooien om zo nog productiever te worden en je werkplek nog gezelliger te maken? Met deze vijf tips moet dat zeker lukken. Succes!

No Comments

Leave a Comment