Waarom je een cursus zakelijk Engels nodig hebt

Tegenwoordig zijn er steeds meer cursussen en lessen die iemand kan volgen om beter in zijn werk te worden, maar vaak is het belangrijk om de basis goed te beheersen voor je doorgaat voor een andere cursus. Een van de beginselen is om goed zakelijk Engels te kunnen spreken. Een cursus zakelijk Engels kan je hierbij helpen.

Engels op de werkvloer
In veel beroepen wordt er vaak Engels gesproken. Soms zelfs dagelijks. Ook kan het zijn dat er telefoontjes van Engelse zakenpartners binnenkomen of vragen van Engelse investeerders en niets is vervelender dan om op dat moment niet de Engelse taal te beheersen. Een cursus zakelijk Engels kan hier direct verschil in brengen.
Wanneer je niet zeker bent over jouw vaardigheden wat betreft Engels spreken, kan dit zorgen voor onzekerheden. Iemand begint in het Engels tegen je te praten en je klapt eigenlijk direct dicht omdat je niet precies weet wat je terug moet zeggen. Ondanks dat je soms gewoon de woorden weet, klap je dicht omdat je niet zeker bent over de vaardigheden die je bezit wat betreft Engels praten. Door een cursus te volgen, merk je eigenlijk direct dat je zekerder bent en de taal beter beheerst. Het is dan makkelijker om de omschakeling te maken wanneer iemand Engels tegen je praat.

Andere voordelen
Naast zekerheid, brengt de cursus zakelijk Engels nog een hoop andere voordelen met zich mee. Het vergroot namelijk het netwerk wat je kan opbouwen. Doordat je Engels spreekt, kun je namelijk contact zoeken met veel meer bedrijven dan wanneer je alleen Nederlands spreekt. Ondanks dat niet alle bedrijven zich in Groot-Brittannië of Amerika bevinden, spreken wel een hele hoop mensen Engels. Contact zoeken met bedrijven die zich in het buitenland begeven wordt dan ook een stuk makkelijker wanneer je de Engelse taal goed beheerst. Ook zullen ze jou eerder opzoeken wanneer ze weten dat je Engels spreekt.

Naast dat de cursus zakelijk een hoop voordelen biedt, is het natuurlijk ook zo dat je er in het dagelijks leven een hoop aan hebt wanneer je goed Engels spreekt. Wanneer je op vakantie gaat bijvoorbeeld. Het is een stuk makkelijker wanneer je je weet te redden in verschillende talen. Doordat Engels een wereldtaal is, wordt deze in de meeste landen gesproken. Naast dat het zakelijk dus een hoop voordelen biedt, kun je er in het dagelijks leven ook nog wat aan hebben.

 

No Comments

Leave a Comment