Wat is een hybride warmtepompinstallatie?

warm water kraan

Door een warmtepomp te gebruiken in je woning of bedrijfspand, kun je het pand voordeliger opwarmen én koelen. Ook stoot deze pomp minder CO2 uit dan een standaard cv-ketel. Dit maakt de warmtepomp milieuvriendelijker dan de ketel die je nu gebruikt. Wil jij om deze redenen een warmtepomp kopen? Dan kun je ervoor kiezen een hybride warmtepompinstallatie te kopen. Meer over deze installatie, lees je op deze pagina.

 

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een samenstelling van de lucht-water warmtepomp en de gasgestookte hoogrendementsketel. Het systeem bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. In de binnenunit is de warmtepomp verwerkt. Deze wordt gekoppeld aan de bestaande cv-ketel in huis en een slimme thermostaat.

 

Bij een hybride warmtepompsysteem werken de warmtepomp en de bestaande cv-ketel samen om een woning of bedrijfspand te verwarmen. Ook verwarmen de systemen samen het sanitaire water in een pand. De ene keer levert de warmtepomp meer warmte, de andere keer de cv-ketel. Dit is afhankelijk van de gevraagde hoeveelheid warmte en de buitentemperatuur op dat moment.

 

Een voordeel van de hybride warmtepompinstallatie, is dat deze aangesloten kan worden op vrijwel ieder bestaand systeem. Je kunt deze installatie dan ook prima laten plaatsen bij het renoveren van je bestaande woning, ook als deze nog niet goed geïsoleerd is.

 

De verschillende soorten hybride warmtepompen

Er zijn verschillende soorten hybride warmtepompsystemen, namelijk:

  1. Het systeem met buitenunit. Dit systeem haalt warmte uit de buitenlucht en wordt alleen gebruikt om een ruimte te verwarmen.
  2. Het systeem zonder buitenunit. Dit systeem staat binnen en haalt warmte uit de afgevoerde ventilatielucht. Het systeem zonder buitenunit wordt gebruikt om sanitair water en cv-water te verwarmen.
  3. Het combinatiesysteem. Dit systeem onttrekt warmte aan de buitenlucht en aan de afgevoerde ventilatielucht.

 

De prijs die je betaalt voor jouw hybride waterpomp, is afhankelijk van het systeem dat je kiest. De meeste mensen kiezen ervoor een combinatiesysteem aan te schaffen, simpelweg omdat dit systeem het beste werkt.

No Comments

Leave a Comment