Wat is zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren is een manier om webpagina’s beter vindbaar te maken in de zoekmachines. Dat wil zeggen dat de webpagina vooraan in de zoekresultaten komt te staan als een zoekmachine gebruiker een relevante zoekterm intypt. Doordat de bezoeker vanuit bijvoorbeeld Google een bepaalde zoekterm heeft gebruikt is de kans groot dat deze persoon interesse heeft in je product of dienst. Er zijn verschillende factoren belangrijk voor zoekmachine adverteren. Dit is afhankelijk van je doelen, budget en de populariteit van je website. Zoekmachine marketing kan in twee groepen worden ingedeeld: zoekmachine adverteren (search engine advertising, SEA) en zoekmachine optimalisatie (search engine optimization, SEO).

 

Het verschil tussen SEO en SEA

Er zijn meerdere verschillen tussen SEO en SEA. Zo is SEO voornamelijk een lange termijn strategie waar SEA ook op korte termijn resultaten kan leveren. SEO is gericht op het aanpassen van de techniek, de content en de linkstrategie van een website om deze beter zichtbaar te maken. Dit is een organische, en dus gratis strategie. Bij SEA worden tegen betaling advertenties naast en tussen organische zoekresultaten geplaatst. De adverteerder betaald alleen voor de gebruikers die op zijn of haar website klikken. Er zijn drie doelstellingen bij SEA. Ten eerste zoveel mogelijk mensen bereiken, ten tweede zoveel mogelijk clicks en tot slot zoveel mogelijk conversies. Het kan lastig zijn om deze doelen zelf te behalen, bedrijven als MvH Media kunnen hierbij helpen.

 

Waarom zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren heeft veel impact, goede campagnes kunnen je bedrijf vooruit helpen en kunnen je op korte termijn winst opleveren. Je kiest zelf op welke zoekwoorden je campagne zichtbaar is, op deze manier krijg je veel relevante bezoekers op je website. Ook is het adverteren op Google in de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer advertenties bovenaan staan en het lastiger is om op organisch gezien te worden. Wat ook fijn is aan zoekmachine adverteren via Google is dat je de volledige controle hebt over de advertentiekosten. Het is mogelijk om een maximaal maand en dagbudget in te stellen. Ook kun je de kosten per klik die je maximaal wilt betalen instellen. Zo betaal je dus nooit meer dan je hebt aangegeven.

No Comments

Leave a Comment