Wat kun je doen tegen haaruitval?

Ben jij altijd erg blij geweest met jouw haardos? Merk jij eigenlijk dat jouw haardos steeds minder vol wordt? Zit jouw borstel bijvoorbeeld vol met losse haren? Of zie je de losse haren tijdens het douchen door het doucheputje heen spoelen? Dan is dat wellicht even slikken voor je.

 

Maar, niet getreurd. Tegen haaruitval kun je namelijk altijd iets doen. Voordat je in actie kunt komen, is het goed om de oorzaak te achterhalen. Is de oorzaak in ouderdom terug te vinden? Of wellicht in erfelijke aanleg, in de aanwezigheid van stress, in een ongezonde leefstijl of in het gebruik van slechte haarverzorgingsproducten? Zoals je kunt lezen, zijn de mogelijke oorzaken nogal divers. Dat geldt echter ook voor de mogelijke oplossingen c.q. behandelingen. Je kunt namelijk op meerdere manieren iets doen tegen haaruitval.

 

Haartransplantatie behandeling

De meest populaire oplossing is toch wel om een haartransplantatie behandeling te ondergaan. Bij haarimplantatie worden gezonde haren uit jouw hoofd ‘verwijderd’, waarna deze ‘geoogst’ gaan worden. Nadat de haren ‘geoogst’ zijn, kunnen deze in veelvoud in jouw hoofdhuid ingeplant worden. Deze ingeplante haren verdwijnen vanzelf, waarna jouw echte haren weer tot groei komen. Met de haarimplantaten wordt dus eigenlijk de groei van jouw haren gestimuleerd. Op deze manier neem je snel (en gemakkelijk) afscheid van haaruitval.

 

Gezonder leven

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan een ongezonde leefstijl de oorzaak van haaruitval zijn. Het advies is dan ook om jouw leefstijl zo snel mogelijk te verbeteren. Iets wat je op onder meer de volgende manieren kunt doen:

 

  • Zorg ervoor dat je voldoende rust pakt. Het advies is niet voor niets om elke nacht ongeveer 8 uur te slapen.
  • Zorg ervoor dat je gezond en gevarieerd eet. Dankzij een gevarieerd voedingspatroon krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen.
  • Voorkom stress. Ook doe je er verstandig aan om stress zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is niet alleen van belang voor jouw haaruitval, maar sowieso voor jouw algehele gezondheid en gemoedstoestand.

 

Verschil tussen mannen en vrouwen

De mogelijke oplossingen zijn tussen mannen en vrouwen overigens wel verschillend. Als man zijnde is de kans bijvoorbeeld klein(er) dat je een föhn gebruikt dan als vrouw zijnde. Indien je een verkeerde föhn op de verkeerde manier gebruikt, kan dit ook de oorzaak zijn van haaruitval.

 

Haaruitval bij vrouwen is simpelweg niet te vergelijken met haaruitval bij mannen. Zet daarom goed jouw situatie op een rijtje en bekijk vervolgens de mogelijke behandelingen. De mogelijke behandelingen zijn voor mannen en vrouwen namelijk ook niet altijd gelijk aan elkaar.

No Comments

Leave a Comment