Dit moet je eten om sneller vet te verbanden

Naarmate je ouder wordt, is het normaal dat je stofwisseling begint te vertragen. Dus ook je metabolisme. Helaas kan dit resulteren in gewichtstoename en overtollig vet, wat niemand van ons wil! Gelukkig kunnen eigen inspanningen op het gebied van dieet en sporten het metabolisme weer sneller maken.

Ten eerste is het belangrijk om geen maaltijden over te slaan. Je lichaam heeft namelijk voedingsstoffen nodig om je vetverbrandingsprocessen op gang te brengen. Hiernaast stimuleren ook de volgende voedingsmiddelen het metabolisme:

  1. Mager vlees; denk hierbij aan gevogelte en vis. Hier zitten namelijk veel eiwitten in. Proteïne kan de calorieverbranding na de maaltijd wel met 35% verhogen!
  2. Bonen en peulvruchten; ze zijn rijk aan vezels, ijzer, zink en selenium. Allemaal goed voor het metabolisme!
  3. Noten; ook een geweldige bron van eiwitten en vezels. Hiernaast zorgen ze voor een extra 10% verbranding van de totale energieopbrengst!
  4. Volkorengranen; zorg ervoor dat je deze altijd kiest boven verwerkte granen. Zoek naar volkorenmeel, quinoa, zilvervliesrijst, gerst, maïs en haver.
  5. Probiotische voedingsmiddelen; dit zijn gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir, kimchi en zuurkool. Ze helpen het aantal goede bacteriën in je darmen te verhogen en zijn bevorderlijk voor het verliezen van lichaamsvet.
  6. Cafeïne; dit stimuleert je stofwisseling. Het zorgt er niet alleen voor om sneller vet te verbranden, maar je zult ook nog eens meer energie hebben om te sporten! Yay.

No Comments

Leave a Comment