Welke onderdelen zijn essentieel voor een gaming setup?

computer

Elke jongeren, en stiekem ook wel veel oudere, dromen van een goede gaming setup. In dit artikel ga u wat meer vertellen over wat de benodigdheden zijn voor een echte gaming setup, wat u er mee kunt en ook nog klein beetje over wat de mogelijke kosten daarvan zijn. Lees gerust verder als u hier wat meer over wilt weten.

Benodigdheden goede gaming setup

Alles is begint natuurlijk bij een goede monitor. Er zijn verschillende factoren waar u op moet letten als u een nieuwe monitor zoekt voor gamen. Als gamer wilt u natuurlijk een mooi, scherp en groot scherm waar u op kunt kijken. Ik adviseer daarom ook om goed te kijken naar het formaat scherm en de resolutie. Op een 24 inch scherm is bijvoorbeeld HD resolutie erg mooi en scherp, alleen HD resolutie op een 32 inch scherm ziet er al minder goed uit. Als u een 32 inch scherm of misschien wel groter neemt is 4K resolutie zeker geen overbodige waarde. Het maakt alles veel scherper, mooier en vloeiender. Naast de resolutie in reactiesnelheid een erg belangrijke factor. Het scherm moet de output ontvangen, hoe minder lang dit duurt hoe sneller en vloeiender het spelt werkt. Als u een echte monitor voor het gamen aanschaft zal dit een reactie tijd hebben van ongeveer 1 milliseconden. Ga hier zo dicht mogelijk bij zitten als u een optimale game ervaring wilt hebben.

Naast het scherm is de computer of laptop natuurlijk even belangrijk. Bij een computer is een high-end processor erg belangrijk, een high-end processor is bijvoorbeeld een intel-core I7 of I5. Het interne geheugen daarnaast raad ik u om minimaal 4 GD of hoger te kiezen. Ik beveel u ook aan om een video kaart aan te schaffen, zo wordt u game ervaring nog beter. Het laatste is de harde schijf. Dit raad ik aan om minimaal 750 GB te kiezen.

Gaming accessoires

Om uw setup helemaal af te ronden kunt u verschillende game accessoires aanschaffen. Hieronder vallen bijvoorbeeld gaming muismatten, om uw muis optimaal te laten presteren, naast de matten natuurlijk ook de muizen zelf waar u verschillende opties voor heeft. Het laatste is een toetsenbord, hier zijn ook veel verschillende opties voor. Kijk goed naar wat uw wensen zijn en wat er echt nodig voor is. U kunt de setup ook nog uitbreiden met een goede headset om met uw vrienden te kunnen communiceren en zelfs een webcam om bijvoorbeeld uw gameplay op te nemen met uw gezicht erbij of uw vrienden te kunnen zien tijdens het gamen.

Heeft u interesse in een gaming setup? Lees hier meer informatie over de beste game computer van 2018!

No Comments

Leave a Comment