Zo geniet je altijd van je tuin!

Nergens is het klimaat zo veranderlijk als hier in Nederland. De ene dag is het zonnig weer en 25 °C, de volgende dag regent het en is het 15°C. Toch zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je ook tijdens het natte koude weer lekker en droog kunt genieten van je tuin. Hier komen ze!

Terrasoverkapping

Te beginnen met een terrasoverkapping. Terrasoverkappingen zijn er in veel verschillende vormen en maten, van hout en aluminium, tot polycarbonaat en glas, oftewel voor ieder wat wils. Een terrasoverkapping kan daarnaast ook gelijk staan aan een uitbreiding van je huis, zonder dat je hier een vergunning voor nodig hebt. Een terrasoverkapping hoeft niet altijd vast aan je huis gebouwd te worden, je kunt hem ook midden in je tuin laten plaatsen. De keuze is dus reuze!

Als je al een liefhebber van in de tuin zitten bent, dan herken je zeker het schouwen met meubels als het weer weer slechter aan het worden is. Met een terrasoverkapping hoef dit niet meer! Je kunt een terrasoverkapping namelijk tegelijk gebruiken als een opbergruimte.

Veranda

Een veranda is ongeveer hetzelfde als een terrasoverkapping, alleen zit een veranda altijd vast aan je huis. Dit is bij een terrasoverkapping niet altijd het geval.

Serre

Een andere mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je altijd van je tuin kan genieten is door middel van een serre. Een serre is een geïsoleerde aangebouwde ruimte voornamelijk voorzien van glas. Je kunt dus altijd naar buiten kijken en (warm) genieten van je tuin alleen zit je niet, wat bij een terrasoverkapping wel het geval is, echt in je tuin.

Genieten maar!

Nu weet je dus wat de mogelijkheden zijn om zelfs tijdens slecht weer langer te kunnen genieten van je tuin. Helaas is de felle zon vaak ook spelbreker om lekker te kunnen genieten, daarom is het verstandig om ook een onderzonwering aan je terrasoverkapping, veranda of serre toe te voegen. Zo kun je echt altijd genieten van je tuin!

No Comments

Leave a Comment